Sverige
Hotell
Tåg
Buss
Golf
Spa
Resa med barn
Camping
Viktiga länkar
Försäkringskassan
UD
Brittiska UD
Allergier
Visum
vaccinationsguide
 
 
 
2019-04-24 06:03
Sveriges Flagga

Nynäshamn ligger 58 kilometer söder om Stockholm. Staden växte fram som uthamn till Stockholm, på mark som tidigare tillhört Nynäs gods. Nynäshamn blev köping 1911 och stad 1946.

Nynäs ägdes och beboddes på 1430- och 1440-talen av riksrådet och riddaren Gotskalk Bengtsson och tillhörde fram till 1892 olika medlemmar av adelssläkten i Sverige. År 1892 köptes Nynäs av Hjalmar Sjögren. Han tog initiativet till att bygga den villastad och uthamn till Stockholm, som uppstod vid Nynäshamn när Nynäsbanan anlades.

Nynäshamn, Sverige

Nynäshamn är en utpräglad sommarstad med gott om kaféer, restauranger och barer och en populär gästhamn, som år 2004 blev framröstad som Sveriges bästa.

Nynäsgård ligger på halvön mellan den långsträckta Nynäsviken och havet, och är ett tvåvåningsstenhus i italiensk stil, omgivet av vacker park.

Från Nynäshamn kan man även ta sig ut till öarna i skärgården där ön Landsort, eller Öja som ön heter, är ett av de mest populära utflyktsmålen med skulpturutställning utomhus och Sveriges äldsta fyr från 1689 som fortfarande är i bruk. Vidare kan man besöka Nåttarö, Rånö och Ålö-Utö med vackra, härliga stränder och skogar med riktligt med svamp och bär. Från Nynäshamn kan man även nå Gotska Sandön. Mer information på Waxholmsbolagets hemsida...

Nynäshamn, Sverige

Runt Nynäshamn finns det gott om vackra havsstränder, badsjöar och även ett spa, Nynäs Havsbad, som ursprungligen var det gamla badhotellet från sekelskiftet och nu har renoverats.

Nynäshamn har med sitt läge en omväxlande natur med stenstränder och sandstränder, skog och våtmark som kan erbjuda både varg, lo, havsörn, älg, rådjur och vildsvin. Det finns gott om både naturreservat som naturområden så som Fjärilsstigen i Stora Vika, Hin Håles Trädgård, Järflotta Naturreservat med sina sandstränder och Käringboda naturreservat som bara ligger 2 km från Nynäshamn.

Från Nynäshamn finns det färjetrafik till Visby på Gotland , och även till Gdansk i Polen med Polenferries, Ventspils i Lettland med Scandlines och till Gotskasandön (under sommarsäsongen).


Viktiga telefonnummer

Nödnummer: 112

Ansvarsfriskrivning: Restipset.nu tar inget ansvar för skador eller förluster som kan ha uppstått genom information som står skriven på den här och underliggande sidor.
Här kan ni beställa hotell online till de flesta av världens länder