Island
Flybus
Keflaviks flygplats
Buss
Iceland Trade Directory
Karta Reykjavik
Viktiga länkar
Försäkringskassan
UD
Brittiska UD
Allergier
Visum
vaccinationsguide
 
 
 
2020-04-05 04:30:17
Islands Flagga

Reykjavik är Islands- och världens nordligaste belägna- huvudstad och ligger vid Faxefjordens södra strand. Namnet kommer från de varma källorna som ligger i närheten och betyder Rökvik. Det var hit som Islands första nybyggare kom år 874. Reykjavik fick sina stadsrättigheter 1786 men det var först 1845 när Alltinget (Parlamentet) fick sitt säte där som staden fick någon större betydelse.

Lite mer än hälften av alla hus i Reykjavik värms upp av de varma källorna som även värmer upp simhallar och utepooler.

Reykjavik är en modern liten storstad med smeknamnet "Nordens Paris" för dess trevliga och omfattande nattliv som upptäcks av allt fler turister. Atmosfären i staden är gemytlig och trevlig med många av husen målade i många olika färger och en brottslighet som är så obefintlig att poliserna inte anses behöva vara beväpnade.

Reykjavik, Island. Bilderna kommer från Visit Reykjavík.is

I Reykjavik och dess omgivning finns det gott om aktiviteter att göra beroende på intresse. Ett "måste" är att ta ett bad i en av de uppvärmda utomhuspoolerna som finns runt om i staden, där de flesta även har vattenrutschbanor för de yngre. Staden har även många museum och intressanta byggnader så som Islands National Galleri, National Museumet, Hafnarfjordur folk museum, Perlan och kyrkan Hallgrimskirkja. Många av sevärdheterna och nöjena finns på gångavstånd.

Andra aktiviteter som finns eller utgår från Reykjavik och dess omgivningar är valsafari där Island i dag anses som ett av de ställen där det är lättast att se dessa magnifika djur, turridning med islandshästar, fiske, glaciärturer, vandringar, skidåkning och golf.

Två turer som de flesta åker till utanför Reykjavik är den blå lagunen som är ett geotermiskt spa och en av de mest besökta attraktionerna på Island. Det varma vattnet är rikt på mineraler som kiseldioxid och svavel och att bada i lagunen sägs hjälpa många med hudsjukdomar som psoriasis. Vattentemperaturen i badområdet är i genomsnitt 40°C. Området ligger på ett lavafält vid Grindavík, på Reykjaneshalvön; inte långt från flygplatsen Keflavík International Airport och huvudstaden.

Reykjavik, Island. Bilderna kommer från Visit Reykjavík.is

Den andra sevärdheten som man inte bör missa är Gullfoss och gejser-området någon mil där ifrån. Forsen faller mer än 30 meter ner i en djup ravin och när solen skiner så framträder regnbågens alla färger. När det gäller gejsrar så är Strokkur den mäktigaste av dom alla, som sprutar upp kokande vatten 20 meter upp i luften var 3-5:e minut några sekunder i taget.

 

Flygbuss går mellan Reykjavík och Keflavíks internationella flygplats. från BSÍ Bus terminal, Reykjavík, två timmar före varje flyg. Turen från flygplatsen till Reykjavík tar ca 40-50 minuter. Biljettpriset för enkel biljett är 1.150 isl. kronor för vuxna och 575 isl. kronor för barn i åldern 12-15 år. Mer information får man på Flybus hemsida. Man kan även ta en taxi där priset brukar ligga på cirka 9.000 isl. kronor(förhandlingsbart).


Viktiga telefonnummer

Nödnummer(Island): 112
Keflavik International Airport: + 354 425 6000

Ansvarsfriskrivning: Restipset.nu tar inget ansvar för skador eller förluster som kan ha uppstått genom information som står skriven på den här och underliggande sidor.
Här kan ni beställa hotell online till de flesta av världens länder