Thailand
Hotell
Hostel
Stränder
Tågtidtabell
Golfbanor
Spa i Thailand
Thaimat
Hus i Thailand
Hotspots Thailand
Viktiga länkar
Försäkringskassan
UD
Brittiska UD
Allergier
Visum
vaccinationsguide
 
 
 
2020-04-05 06:43

Patong beach är den mest kända av stränderna i Phuket. Den är belägen på öns västkust och hit ska du bege dig om du gillar liv och rörelse, men ändå vill uppleva en fantastisk strand. Det var här allt började på slutet av 70-talet och början av 80-talet. Patong som då var en liten fiskeby med några barer på den vackra stranden, blev ett tillhåll för backpackers och snart även för en ”bofast” farang-koloni.

I början av 80-talet så fick de thailändska myndigheterna för sig att riva alla strandhak, och en morgon kom det bulldozers och skövlade allt längst stranden. Några som hade tur och råd fick möjlighet att etablera sig på det nya soi Bangla som där efter kom att bli Patongs kommersiella, bar, restaurang och nöjes center. På 90-talet så växte Patong för att i slutet på 90-talet och början av 2000-talet formligen explodera i utbyggnad av nya hotell, resorter, restauranger m.m. som även började sprida sig mot grannstränderna Karon Beach och Kata Beach. Detta hade sin grund i den explosivartade utvecklingen av charterturismen, som började hitta till Thailand.

patong beach, Thailand

Patong Beach har en härlig finkornig strand som är indelad i delar eller sektioner där varje del tas om hand av de massörer, uthyrare m.m. som har rättighet att bedriva verksamhet på just den delen av stranden. Detta innebär att stranden ofta är välskött då det är bra för affärerna. Här kan man även hyra vattenscootrar, utöva parasailing få thai-massage och ta en longtail båt till någon av de närliggande stränderna.

Behöver man äta kan man ta något på stranden eller gå över vägen till en av alla de restaurangerna som ligger vid Beach Roaden. Tänka på att ta det försiktigt, då det är mycket trafik på vägen och att olyckor inte är ovanliga och när de händer så är det oftast turisten som får skulden oavsett händelseförlopp.

Det drunknar även ett flertal turister varje år på grund av de luriga underströmmar som finns även på högsäsongen, fastän detta är mer ovanligt. Så var försiktiga och följ de anvisningar och flaggor som finns, så kommer semestern att bli lyckad.

patong beach, Thailand

När det gäller shopping så kan man välja och vraka bland gatuförsäljarnas strand- och badkläder, jeans, t-shirts, sidenskjortor i oändliga kvantiteter, liksom elektronik och klockor. Glöm inte att pruta, då den som inte gör det riskerar att få betala rejält för mycket och även i långa loppet höjer priserna för den inhemska befolkningen som kanske inte uppfattar priserna som lika billiga. Det finns även ett flertal större varuhus och shopping komplex där man kan hitta det mesta.

Boende på Patong Beach är ganska dyrt under högsäsong, men det finns enklare air-con rum från 500-1500 baht, och rum med fläkt för 300 baht och uppåt. Tillgången på dessa är begränsade under högsäsongen så det kan löna sig att beställa i förväg. Under lågsäsongen så går priserna ner rejält och man kan lätt hitta ett air-con rum från cirka 300 baht och uppåt. Du kan även få bättre priser om du stannar en längre tid och glöm inte av att det lönar sig att pruta.

patong beach, Thailand

I Patong hittar du också ett blomstrande nattliv med ett flertal bar komplex så som på soierna Crokodile, Eric, Gonzo och Seadragon. Vill man äta thailändskt eller kontinentalt så finns det restauranger med menyer från alla världsdelar och i alla prisklasser. Vidare finns det gott om barer och pubar runt hela Patong med Bangla Road som en föregångare. Det finns även ett fåtal diskotek, där Banana disco är det mest kända och vill man se uppträdande av olika slag så finns det olika kabaréer och liveuppträdande.

Phuket har två typer av taxi, de små songthaew som oftast är röda och ibland gula, och ett mindre antal konventionella taxis med taxameter. Minibussar har ingen mätare så kom alltid överens om ett pris i förväg, och pruta hårt, En kort ur inom Patong skall aldrig kosta mer än 100 bath även om detta är dyrt i thailändska mått mätt. För längre avstånd är det oftast bättre med taxibilar som du kan beställa på telefon 076-232157. Motorcykeltaxi inom Patong börjar runt 20 baht.


Viktiga telefonnummer

Nödnummer(Thailand): 191

Sjukhus:
Bangkok Phuket Hospital: 0 7625 4425
Mission Hospital Phuket: 0 7623 7220-6
Patong Hospital: 0 7634 4225, 0 7634 2633-4
Phuket International Hospital: 0 7624 9400
Thalang Hospital: 0 7631 10334
Vachira Phuket Hospital: 0 7621 1114, 0 7621 7294-8

Immigration Office: 0 7621 2108, 0 7622 1905
Turistpolisen: 0 7625 4693, 0 7621 4368 eller 1155
Bangkoks flygplats: 025 351 301
Phuket International Airport: 0 7632 72306

Ansvarsfriskrivning: Restipset.nu tar inget ansvar för skador eller förluster som kan ha uppstått genom information som står skriven på den här och underliggande sidor.
Här kan ni beställa hotell online till de flesta av världens länder
Boka billiga hotell i asien